5 Ocak 2015 Pazartesi

Harika bir İstanbul Aktivitesi; Istrapped


Istrapped ve Ressam Sevilay oyunu

İnternette çoğumuzun oynadığı "kaçış oyunları" vardır ya, "evden kaçış", "hapishaneden kaçış" vs. işte onun gerçeğini yapmışlar :) Bir ev düşünün, kapıdan girdiğiniz anda oyun başlıyor, kapıyı kapatıyorsunuz ve ipuçlarını bularak odadan odaya geçip, evden çıkmaya çalışıyorsunuz.

Istrapped'in Taksim'de bu şekilde 2 evi var; ilk ev Asmalımescit'te, burada "Kütüphaneci Ziya" isimli oyun var, diğeri Demirören AVM'nin karşısındaki sokakta, sokaktan girer girmez Istrapped tabelalı evi görüyorsunuz zaten, burada da "Ressam Sevilay" oyunu var. Oyun için randevuyu istrapped'in internet sitesinden alıyorsunuz; www.istrapped.com biz aslında "Kütüphaneci Ziya" oyununa rezervasyon yaptırmak için siteye girdik aylardan Kasım'dı ve ancak Ocak sonuna rezervasyon yapabiliyorduk, o kadar dolu yani. Ama bu arada yeni bir ev daha açıldığını gördük, ev yeni olduğu için sanırım yer vardı, hemen o eve rezervasyonumuzu yaptırdık ve "Ressam Sevilay" oyununa bu şekilde katılmış olduk.

Rezervasyonunuzun olduğu günden bir gün önce mail atıp, "gelip gelmeyeceğinizi" soruyorlar, maile cevap dönmezseniz rezervasyonunuz iptal ediliyor. Ödemeyi oyun sonunda yapıyorsunuz, kişi başı 30 TL ücreti var.

Minimum 2 kişi, maksimum 5 kişi ile oynanan bir oyun bu, biz 5 kişi olarak gittik. Bence ideali 4 veya 5 kişi, daha eğlenceli oluyor diye düşünüyorum neyse eve girdik, kapıyı kapadık ve oyun başladı, her odada kamera ve ses sistemi bulunuyor yani oyununuzu izleyip, sizi duyabiliyorlar. Panik vs. olması durumunda hemen müdahale edebilirler, korkmaya gerek yok. Ya da soru sorabiliyorsunuz, bir şeyleri çözemediğiniz zaman ipucu da veriyorlar. Evden şifreleri çözüp çıkmak için 1 saatiniz var ve süre eve girdiğiniz anda başlıyor.

Ressam Sevilay evi gayet ferah, 5 kişi rahat rahat odalarda dolaşabiliyor, havalandırma koşulları da iyi, üşümedik veya terlemedik. Aydınlatma da fena değildi.

Oyunun zevkini kaçırmamak için içeriği ile ilgili ya da ipuçları ile ilgili bilgi vermeyeceğim ama sadece bir uyarı, çok bariz ipuçları var, "kesin buradan bir şey çıkacak" dediğiniz, onlara yoğunlaşın, mesela biz ilk odada, daha odaya girer girmez ilk ipucunun nereden çıkacağını görmemize yani doğru düşünmemize rağmen, doğru şifreyi bir türlü bulmayı başaramayarak çok vakit kaybettik, sonunda bulduk ama ilk başta hepimiz yoğunlaşsaydık o kadar vakti boşa harcamamış olacaktık.

Maalesef biz evden çıkmayı başaramadık :( Ama bu bir problem değil çünkü çıkamamış olsak bile çok eğlendik, Ocak sonu "Kütüphaneci Ziya" oyununa gideceğiz ve bu sefer çıkmayı başarabilmeyi umuyorum :) Odadan çıkabilene sürpriz bir hediye varmış diye duyduk, belki yeni oyunda bu rivayeti de doğrulamış oluruz.

Oyundan sonra oyunun kritiğini yapmak da gayet eğlenceliydi, saatlerce sürebilir bu kritik :)

Herkese tavsiye ediyorum, gidin, oynayın, gülün, eğlenin, oyundan sonra oturup kritik yapın, daha çok eğlenin :)


Bunun gibi başka oyunlar da varmış;
* Taksim'de "evden firar" http://evdenfirar.com/
* Kadıköy'de "Tuzak" http://tuzak.com/

En kısa zamanda bu oyunlara da gideceğiz ve bu sefer umarım evden çıkmayı başarabileceğiz :)

Bu arada oyun İzmir'de de başlamış, İzmir'liler mutlaka gidin, eğlence garanti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder