24 Kasım 2014 Pazartesi

Color Sky 5k Etkinliği ve Dünyanın Bütün Renkleri

Belki duymuşsunuzdur Color Sky 5k etkinliğini, bu ilk olarak Amerika'da yapılan ve gerçekten çok eğlenceli olduğu için tüm dünyaya hızla yayılan bir renkli koşu etkinliği. 14 Eylül'de İstanbul'da yapıldı ve biz gittik, iyi ki de gitmişiz çünkü çok ama çok eğlendik, rengarenk bir gün geçirdik :)

Olay şu şekilde gelişiyor, bir yürüyüş / koşu parkuru var ve her 1 kilometrede üzerinize renkli toz boya atacak istasyonlar bulunuyor, gerçi boya atma kısmı organizasyonun bence en zayıf halkasıydı, seneye umarım daha başarılı olur, neyse burada kullanılan toz, gıda boyasıyla renklendirilen mısır nişastasıymış, yani çok zararlı değilmiş ama yine de o toz bulutu içinde biraz kötü olabiliyor insan.

Biletix'ten yaklaşık 1 ay önce kaydımızı yaptırıp, biletlerimizi aldık, bir süre sonra adresimize koşu paketi geldi, paketin içinde bedenimizi bilet alırken bildirdiğimiz beyaz Color sky t-shirt'i, 2 adet renkli toz boya, koşucu bilekliği ve işe yaramayan bir geçici dövme çıkıyor.

14 Eylül'de Kazlıçeşmeye gittik ve bir sürü beyaz tshirtli insanla birlikte eğlenmeye başladık, kayıtla birlikte gelen toz boyaları birbirimize atarak moda girmeye başladık ve sonunda koşu başladı.


Koşu bitip de başlangıç noktasındaki konser kısmına geldiğimizde dünyanın bütün renkleri üzerimizdeydi :) Rengarenktik, çok güzeldik, gerçekten çok eğlendik. Organizasyon sanırım seneye de olacakmış.




Seneye katılmayı düşünecekler için bir kaç tüyo;
* Biz eve gelen beyaz tshirt'ü kesip model vermemiştik ve yakası felan baya bir sıkıydı tshirt'ün, alana geldiğimizde bir de baktık ki insanlar resmen tshirtlerde dizayn yapmışlar, o düz, sıkıcı tshirt'ü, askılı hale çevirenler, V-yaka yapanlar, arkasını uzun şeritler halinde kesenler ve daha neler neler... Yani demem o ki, gitmeden önce alın elinize makası, kesip biçip, kendi tshirtünüzü kendiniz oluşturun :)
* Ya zararsız felan diyorlar ama yine de çocuğunuzu götürmeyin bence çünkü özellikle toz boya atılan istasyonlarda toz insanı rahatsız ediyor, yani ben olsam götürmem çocuğumu.
* Uzun saçlar açık olsun, koşu sonunda çok güzel görünüyor :)



Umarım siz de çok eğlenirsiniz! Yaşasın dünyanın bütün renkleri!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder